tirsdag 9. september 2008

Sex uten følelser

"Du er som en mann du" sier venninnene mine av og til. Når de sier det snakker de om min evne til å ha sex med mennesker uten noen form for forpliktende følelser. Den slags innbilder folk seg at kvinner ikke er i stand til. Verden vil helst ha det til at vi må være forelsket, forført og forpliktet før vi åpner opp den lille blomsten vår for penetrering.

Selv syns jeg den slags er bullshit. Det er bare sånn vi har lært at det bør være - igjennom den feminine ekvivalenten til pornoen som lærer unge menn om sex og det motsatte kjønn. Jenter neddynges av den romantiske legitimeringen av kåthet - i filmer, bøker og ukeblader. Blir du kåt uten blomster, levende lys og syngende fioliner er du anderledes, løs i trusestrikken, følelsesmessig ødelagt på et vis - altså som en mann (hvis man nå skal følge den logikken).

Jeg tror ikke jeg er bemerkelsesverdig kåtere enn andre av mitt eget kjønn. Men jeg eier ikke skam. Ingenting hindrer meg fra å nyte det jeg får mulighet til. Det er ikke vanskeligere enn det. Jeg vet at jeg kan bli like opphisset og få like mange orgasmer uten at jeg nødvendigvis må bli det i samme åndedrag som jeg tenker ut hvorvidt vi skal ha carpaccio eller skalldyr til forrett i bryllupet vår.

Det andre mennesker heller ikke forstår er at jeg ikke har sex uten følelser. Jeg har defintivt følelser for alle jeg ligger med. Det er bare ikke alltid de følelsene som folk forventer at en skal ha i en slik setting. Jeg ligger aldri med mennesker jeg ikke føler meg genuint tiltrukket av. Noen av elskerene mine er jeg (eller har jeg) vært veldig glad i. Det kan være sider av dem jeg til og med elsker dypt og inderlig - smilet, magen, brystmusklene, personligheten, latteren eller pikken. Noen ganger er jeg til og med så heldig at jeg har elskere som har flere av disse sidene på en gang.

Følelser er ikke enten eller. De kan være både og. Det finnes utallige sjatteringer av følelser. Noen ganger er det bare en kortvarig lyst, andre ganger er det dypt vennskap. Enkelte ganger til og med det man tradisjonelt setter merkelappen "kjærlighet" på. Mitt følelsesliv er ikke så enkelt at jeg enten elsker eller ikke, det er ikke så enkelt at det finnes klare grenser for når jeg blir kåt eller ikke.

Jeg trenger ikke monogami eller forpliktelser for å ha sex. Jeg trenger det ikke for å være glad i noen heller.

4 kommentarer:

Unknown sa...

This is just to say:

Jeg digger denne bloggen.

Frk. Kanel sa...

Ida: Tusen, tusen takk! Det var veldig hyggelig å høre :)

Anonym sa...

Bra innlegg!
Jeg har sluttet å fortelle mine venninner om mine eskapader og elskere på grunn av denne problematikken.
Utover det; også jeg kan kjenne at jeg elsker, eller er forelsket i trekk hos elskerne mine. De som ikke vekker slike følelser i meg vrakes raskt... slik må det av en eller annen grunn bare være for at det skal være verdt det.

Frk. Kanel sa...

Eter: Jeg kjenner til det! Det føles litt underlig at det skal være sånn i dette århundret.

Den typen følelser må være tilstede hos meg også. Lista ligger bare en god del lavere enn den ville gjort for potensielle kjærester :)

 
Site Meter